Ingrediente
- 200 grame de făină albă
- 100 grame de zahăr pudră
- 45 grame de cacao
- 1/2 linguriță de sare extrafină
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 400 ml de lapte
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 3 ouă
- 60 grame de unt topit și răcit
- 75 grame de fulgi de ciocolată
- ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile aparatului
- Pentru decor/servit:
- înghețată de vanilie
- frunze proaspete de mentă
- cireșe confiate
- ornamente decor
Mod de preparare
Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin și se amestecă/mixează compoziția până ce devine omogenă și fără cocoloașe.
Se topește untul și după ce se răcește se adaugă în compoziție, iar apoi fulgii de ciocolată.
Se conectează gofrierul la priză și când s-a înfierbântat, se ung plăcile cu ulei și se toarnă câte un polonic de compoziție în fiecare spațiu pentru gofre. Se închide aparatul, fără însă a bloca încuietoarea și se mai verifică din când în când, ridicând cu grijă capacul.
Când gofrele au crescut și sunt gata, se scot cu o paletă de lemn, se lasă puțin pe un platou, ca să se mai răcorească puțin, după care se servesc, cu 1-2 cupe de înghețată de vanilie și cu decorul care se dorește.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|