Desert gofre cu fructe de padure

Postat de dantes in Dulciuri
22 Iul 2020 | 2470 vizualizari
Desert gofre cu fructe de padure

Retete de vara

Ingrediente

  • Lapte 400 ml.
  • faina 300 g
  • unt topit 100 gr.
  • praf de copt 10 gr.
  • oua 4 buc
  • zahar 50 gr
  • esenta de vanilie 10 ml.
  • sare un varf de cutit
  • Pentru sosul de fructe
  • 200 gr.mure
  • 200 gr. zmeura
  • 50 g zahar.

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute.

Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam zaharul,praful de copt si sarea.

Amestecam totul foarte bine apoi adaugam galbenusurile untul topit si racit,esenta de vanilie.

Amestecam usor si incorporam laptele treptat.Batem albusurile cu putina sare pana cand se vor transforma intr-o spuma tare si le punem peste compozitie si le amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Preincalzim aparatul de gofre il ungem cu putin ulei si punem din aluat intr-un strat uniform si le lasam sa se coaca 3-4 minute.

Se servesc cu sosul de fructe langa ele s-au turnam sosul deasupra in functie de preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de gatiticuspor

Gogosi pufoase la cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...

Citeste continuarea

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Postat de Constelatialeu

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Mai intai am cules dovleacul,l-am impartit in doua, ca era mare, cca 7 kg si apoi am zis sa-i fac ce i-am facut, ca sa nu se strice.... Am luat tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2020, 11:39
Îmi place cum arată...!
la 22.07.2020, 13:04
la 22.07.2020, 14:09
Bune rău!
la 22.07.2020, 21:35
Bune!
la 23.07.2020, 00:01
Vai !!!! Ce frumos stau murele !!!! Parca acolo este locul lor special

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking