Desert gofre simple

Postat de RODIMUR in Dulciuri
17 Iul 2021 | 2856 vizualizari
Desert gofre simple

Dacă Andra a inaugurat pe site festivalul gofrelor, mi-am zis că trebuie să intru și eu ”în horă”, fiind asemeni ei, fericita beneficiară a unui premiu bucătăraș sub forma unui aparat de făcut gofre, adică ”un gofrier” cum îi spun eu, exact ca în franceză. Prefer acest cuvânt (”gofre”) care vine din franceză, pentru că celălalt aflat în uz mă duce automat cu gândul la un cuvânt nemțesc care înseamnă ”arme”... De când am primit acest gofrier (care mi-a fost tare drag de la bun început!) am exersat mai multe rețete și am început cu aceea de gofre simple, care pot fi servite cu ce vrea fiecare: fructe, frișcă, dulceață, ciocolată... Din ingredientele de mai jos am făcut 10 gofre (10 porții).

Ingrediente

  • 300 grame de făină albă
  • 75 grame de zahăr tos
  • 75 grame de unt topit și răcit
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile gofrierului
  • Pentru decor/servit:
  • ciocolată albă
  • pepite de ciocolată cu lapte
  • cireșe confiate

Mod de preparare

Mai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț, puțin câte puțin. Se mixează bine compoziția ca să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă se încorporează untul topit și răcit.

Se conectează aparatul la priză și când se aprinde beculețul portocaliu se deschide și se ung plăcile cu un strat subțire de ulei, după care se toarnă în fiecare spațiu câte un polonic de compoziție, care trebuie să fie puțin mai groasă decât aceea pentru clătite. Se închide aparatul, fără a bloca încuietoarea și după 3-4 minute se verifică dacă gofrele au crescut și s-au rumenit.

Când gofrele sunt gata, rumenite frumos, se scot cu o paletă de lemn și pot fi servite calde, cu decorul preferat. Eu am topit ciocolată albă cu o lingură de ulei și apoi am decorat gofrele. Am adăugat cireșe confiate (nu numai pentru aspect, dar și pentru gust) și pepite de ciocolată cu lapte, care arată ca niște năsturei.

Gofrele pot fi reîncălzite la cuptorul cu microunde. De asemenea, pot fi păstrate la congelator, dacă este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Postat de AdrianUdrea

Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul. Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de rhapsody

Cheesecake cu ciocolata

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si  mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine. 2. Cerne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2021, 06:05
la 17.07.2021, 09:11
la 17.07.2021, 09:25
la 17.07.2021, 11:01
Bune!
la 17.07.2021, 11:02
Bune !!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking