Desert gofre simple

Postat de RODIMUR in Dulciuri
17 Iul 2021 | 2871 vizualizari
Desert gofre simple

Dacă Andra a inaugurat pe site festivalul gofrelor, mi-am zis că trebuie să intru și eu ”în horă”, fiind asemeni ei, fericita beneficiară a unui premiu bucătăraș sub forma unui aparat de făcut gofre, adică ”un gofrier” cum îi spun eu, exact ca în franceză. Prefer acest cuvânt (”gofre”) care vine din franceză, pentru că celălalt aflat în uz mă duce automat cu gândul la un cuvânt nemțesc care înseamnă ”arme”... De când am primit acest gofrier (care mi-a fost tare drag de la bun început!) am exersat mai multe rețete și am început cu aceea de gofre simple, care pot fi servite cu ce vrea fiecare: fructe, frișcă, dulceață, ciocolată... Din ingredientele de mai jos am făcut 10 gofre (10 porții).

Ingrediente

  • 300 grame de făină albă
  • 75 grame de zahăr tos
  • 75 grame de unt topit și răcit
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile gofrierului
  • Pentru decor/servit:
  • ciocolată albă
  • pepite de ciocolată cu lapte
  • cireșe confiate

Mod de preparare

Mai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț, puțin câte puțin. Se mixează bine compoziția ca să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă se încorporează untul topit și răcit.

Se conectează aparatul la priză și când se aprinde beculețul portocaliu se deschide și se ung plăcile cu un strat subțire de ulei, după care se toarnă în fiecare spațiu câte un polonic de compoziție, care trebuie să fie puțin mai groasă decât aceea pentru clătite. Se închide aparatul, fără a bloca încuietoarea și după 3-4 minute se verifică dacă gofrele au crescut și s-au rumenit.

Când gofrele sunt gata, rumenite frumos, se scot cu o paletă de lemn și pot fi servite calde, cu decorul preferat. Eu am topit ciocolată albă cu o lingură de ulei și apoi am decorat gofrele. Am adăugat cireșe confiate (nu numai pentru aspect, dar și pentru gust) și pepite de ciocolată cu lapte, care arată ca niște năsturei.

Gofrele pot fi reîncălzite la cuptorul cu microunde. De asemenea, pot fi păstrate la congelator, dacă este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert papanasi

Postat de mitinita

Desert papanasi

Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza Se framanta un aluat omogen, care nu...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu nuca

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2021, 06:05
la 17.07.2021, 09:11
la 17.07.2021, 09:25
la 17.07.2021, 11:01
Bune!
la 17.07.2021, 11:02
Bune !!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking