Ingrediente
- 300 grame de făină albă
- 75 grame de zahăr tos
- 75 grame de unt topit și răcit
- 2 ouă
- 300 ml lapte
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 vârf de cuțit de sare extrafină
- 1 plic de zahăr vanilinat
- ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile gofrierului
- Pentru decor/servit:
- ciocolată albă
- pepite de ciocolată cu lapte
- cireșe confiate
Mod de preparare
Mai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț, puțin câte puțin. Se mixează bine compoziția ca să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă se încorporează untul topit și răcit.
Se conectează aparatul la priză și când se aprinde beculețul portocaliu se deschide și se ung plăcile cu un strat subțire de ulei, după care se toarnă în fiecare spațiu câte un polonic de compoziție, care trebuie să fie puțin mai groasă decât aceea pentru clătite. Se închide aparatul, fără a bloca încuietoarea și după 3-4 minute se verifică dacă gofrele au crescut și s-au rumenit.
Când gofrele sunt gata, rumenite frumos, se scot cu o paletă de lemn și pot fi servite calde, cu decorul preferat. Eu am topit ciocolată albă cu o lingură de ulei și apoi am decorat gofrele. Am adăugat cireșe confiate (nu numai pentru aspect, dar și pentru gust) și pepite de ciocolată cu lapte, care arată ca niște năsturei.
Gofrele pot fi reîncălzite la cuptorul cu microunde. De asemenea, pot fi păstrate la congelator, dacă este nevoie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|