Desert gogosi

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
8 Iul 2021 | 6432 vizualizari
Desert gogosi

Indiferent de vreme, de anotimp, cand ti se face pofta de gogosi, iti sufleci manecile si pregatesti cateva! Asa am patit si eu, mi-au trecut atatea gogosi prin fata ochilor in aceste zile, asa ca am facut cateva! Eu le-am facut impletite, dar pot fi decupate cu o forma sau cum va plac. Au iesit niste pufosenii aromate si au mers perfect cu o cana de lapte rece! Nu puteti refuza un asa desert minunat, un desert al copilariei! 

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra, simplu sau cu aroma de vanilie
  • ulei pentru rumenit

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si sarea peste faina, fara sa atingeti drojdia. Incepeti si framantati. Turnati lapte caldut, treptat, pana obtineti un aluat omogen. Adaugati si vanilia. Puneti uleiul si mai framantati 3-4 minute, pana obtineti un aluat omogen si elastic. Il acoperiti, il lasati la dospit 60-70 de minute, intr-un loc mai cald. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit. Il impartiti in 15 bile. Intindeti fiecare bila intr-un snur subtire de 50-55 cm, uniti capete si le rasuciti. Le acoperiti si lasati 15-20 de minute sa creasca gogosile. Intr-o tigaie incingeti ceva mai mult ulei. Dati focul la potrivit spre mic, puneti gogosile in tigaie. Le rumeniti le ambele parti, apoi la scoateti pe un platou, pe servetele de bucatarie. Le pudrati cu zahar pe ambele parti si sunt gata pentru a fi servite. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor

Postat de licurici_lra

Desert gogosi la cuptor

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2021, 20:52
la 08.07.2021, 21:10
la 08.07.2021, 21:24
la 08.07.2021, 21:28
Bune!
la 08.07.2021, 21:30

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking