Desert gogosi braziliene

Postat de merisor67 in Dulciuri
3 Iun 2018 | 4220 vizualizari
Desert gogosi braziliene

Sunt minunate aceste gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos, denumite și gogoși braziliene! Este prima dată când le prepar și chiar sunt încântată de cum au ieșit. Data viitoare voi face glazura, totuși, o idee mai puțin dulce. Problema este că sunt puține și va trebui să le repet cât de curând, ai mei fiind mari consumatori de dulciuri.  Perfecte pentru „Picnicul bucătărașilor”!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță rasă, cu de praf de copt
  • 15 g unt la temperatura camerei
  • 375 g făină
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 plic finesse de lămâie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • Pentru sosul de cacao:
  • 75 g cacao
  • 75 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1/2 linguriță esență de rom
  • 100 g fulgi de nucă de cocos, pentru decor
  • 300 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos

Separăm gălbenușurile de albușuri, iar albușurile le punem într-o caserolă și le dăm la congelator, pentru a le folosi mai târziu.

Presărăm sare peste gălbenușuri, apoi zahărul și le mixăm până la omogenizare.

Adăugăm coaja de lămâie( Finesse Dr. Oetker), esența, apa și din nou omogenizăm compoziția.

Cernem 350 g de făină, împreună cu praful de copt și începem să le încorporăm în compoziția de gălbenușuri.

Eu am folosit mixerul până aici, apoi am răsturnat aluatul pe masa înfăinată și l-am frământat până a devenit nelipicios.

Când aluatul este nelipicios și vârtos ca cel de pâine, încorporăm untul moale.

Acoperim aluatul și îl lăsăm să se odihnească aproximativ o oră.

Preparare glazura de cacao

Glazura de cacao se prepară simplu de tot, la rece.

Pur și simplu se amestecă toate ingredientele, până la topirea zahărului.

Acum, în funcție de cacaua folosită, mai putem adăuga puțin lapte, dacă ni se pare glazura groasă.

Dar asta se va observa atunci când începem să tăvălim gogoșile prin ea.

Preparare Gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos

 După ce se odihnește aluatul timp de o oră, formăm din el niște biluțe de mărimea unei nuci.

Le modelăm frumos frământându-le între palme, până devin rotunde și uniforme.

Punem uleiul la încins, într-un vas cu diametrul mai mic, un tuciuleț de exemplu.

Să fie baia de ulei mai înaltă.

Când este bine încins uleiul, la foc mediu, spre mare, începem să scufundăm biluțe de aluat, câte încap.

Trebuie să le lăsăm loc să se și dezvolte, deci nu înghesuim prea multe.

Când sunt preparate, gogoșelele se vor ridica la suprafața uleiului și se vor rumeni frumos.

Le scoatem cu o spumieră, pe prosoape absorbante și adăugăm altele.

Trebuie avut grijă să nu le scoatem necoapte, mai bine verificăm una să ne asigurăm că nu vom avea aluat crud în interior.

De asemeni avem grijă și la foc. Nu trebuie să fie foarte intens, pentru că gogoșile se vor rumeni prea repede, dar nici prea încet, pentru că se vor îmbiba cu ulei.

Trecem, apoi gogoșile prin glazura de cacao și imediat le tăvălim prin nuca de cocos.

Le servim alături de un ceai bun, de un iaurt, sau chiar alături de o cafea.

Nouă ne-au plăcut mult aceste gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos, sau gogoși braziliene, sper să vă încânte și pe voi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi braziliene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi braziliene

Postat de auragiuverdea1990

Desert gogosi braziliene

    Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2018, 09:44
Le servesti si cu niste brazilieni langa ?
la 03.06.2018, 09:45
Arunca cate va si la noi
la 03.06.2018, 09:56
la 03.06.2018, 09:58
Cleme, cam așa s-ar asorta
la 03.06.2018, 09:59
Mihaela, stai să confecționez o praștie

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking