Ingrediente
- aluat
- 150 ml apă
- 70 g unt
- 50 g zahăr
- 150 g făină
- 2 ouă
- sare
- Ingrediente cremă:
- 2 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 2 linguri amidon de porumb
- 150 ml lapte
- 150 g unt
- Ingrediente decor:
- ciocolată topită
- pudră de alune (sau alune măcinate mărunt)
Mod de preparare
Choux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.
Adăugăm făina și amestecăm continuu, până când aluatul formează o bilă și se desprinde de pe pereții vasului. Oprim focul. Lăsăm la răcit. Peste aluatul răcit punem ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare adăugare. Va rezulta un aluat lipicios. Turnăm aluatul într-un poș și formăm gogoși cu diametru de aprox. 8 cm. pe hârtia de copt.
Punem choux-urile în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 25-30 min. În primele 15-20 de minute, nu deschidem deloc ușa cuptorului, pentru că se vor lăsa. Ele trebuie să crească și să fie ușor rumenite.
Crema: Gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele le punem pe foc mic. Amestecăm continuu, până când amestecul s-a îngroșat ca o budincă. Lăsăm la răcit. Punem untul (la temperatura camerei) peste cremă, adăugat în cubulețe și mixat bine după fiecare adăugare. Înțepăm cu un cuțit gogoșile și cu ajutorul unui poș cu vârf subțire umplem choux-urile cu cremă.Mai punem un strat de cremă și pe deasupra, pudrăm cu alune și glazurăm cu ciocolată topită. Delicios, nu?
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi choux" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|