Desert gogosi crocante cu sirop

Postat de madi_marin in Dulciuri
9 Mai 2020 | 4494 vizualizari
Desert gogosi crocante cu sirop

,,aluaturi de casa,,   Am găsit această reţetă pe net. Sunt un pic migăloase, dar merită efortul.

Ingrediente

  • 100 ml apă călduţă
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguriţe smântână fermentată sau iaurt gras
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • opţional coaja rasă de lămâie
  • 250 - 275 g făină + extra
  • Sirop:
  • 7 linguriţe cu vârf zahăr
  • 3 linguri pline cu miere
  • câteva picături zeamă de lămâie
  • 200 ml apă

Mod de preparare

Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se adaugă puţin câte puţin făină cernută, amestecând cu o lingură. Când aluatul a căpătat consistenţă, se amestecă cu mâna. Se frământă câteva minute un aluat nelipicios pe care îl punem într-o pungă şi îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se prepară siropul : se pun la foc mic apa şi zahărul şi lăsăm să se dizolve acesta bine şi să scadă cam un sfert din lichid. Se dă deoparte de pe foc, se adaugă mierea şi zeama de lămâie şi se amestecă bine. Se lasă la răcorit.

Aluatul răcit se întinde în foaie subţire ( să se vadă puţin prin el modelul de pe blat ) . Se decupează cerculeţe. Se suprapun câte 4 sau 5, fiecare fiind pudrată uşor cu făină şi  lipindu-le între ele cu apă trasată în linie subţire la jumătatea lor cu o pensulă. Cu ajutorul unui băţ de frigăruie se presează cu putere la mijloc fiecare ansamblu de cerculeţe lipite.

Se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe şervet de hârtie.

Se scufundă calde în sirop.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi crocante cu sirop" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Inghetata tiramisu, fara oua

Postat de rocsi_1612

Inghetata tiramisu, fara oua

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul si le mixam pana devin usor spumoase. Adaugam mascarponele, crema de whisky, vanilia, mixam iarasi pana obtinem o consitenta...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Postat de mirela0911

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.  Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2020, 18:46
Vreau si eu...
la 09.05.2020, 19:18
Ce interesante și faine sunt...!
la 09.05.2020, 19:19
Cleme, du-te in curte, asaza-te cu fata spre N - V meridianului de 45 grade latidudine estica si 69 grade longitudine sudica si vezi ca acu pica gogosile
la 09.05.2020, 19:24
la 09.05.2020, 19:49
Sigur e fix 69 pe longitudinal?

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking