Desert gogosi cu cartofi

Postat de caroline in Dulciuri
19 Ian 2020 | 4829 vizualizari
Desert gogosi cu cartofi

Sunt atit de pufoase ... si atat de buneee...

Ingrediente

  • 300 gr faina tip '00'
  • 70 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 200 gr cartofi
  • un varf de sare
  • zahar pudra ( optional)

Mod de preparare

Punem la fiert cartofii cu tot cu coaja in apa rece. Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa, ii curatam de coaja si ii pasam ca pentru piure.

Intr-un bol punem faina, ouale, untul la temperatura camerei, zaharul si un varf de sare. 

Incepem sa amestecam bine toate ingredientele. Adaugam cartofii si amestecam.

La final punem drojdia amestecata in 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul. 

Cand aluatul a dospit luam bucati mici si formam gogosile. Eu le-am modelat cu mana dar puteti intinde aluatul si sa decupati cu un pahar sau sa le faceti sub forma de spirala sau cum va este  pe plac. 

Asezam gogosile pe o hartie de copt ,acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca inca o data pana isi dubleaza volumul.

Prajim apoi gogosile in mult ulei incins .Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . 

Presaram zahar pudra ( optional ) si servim .

POFTA BUNA ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2020, 11:56
la 19.01.2020, 12:05
la 19.01.2020, 12:08
Bune, tare bune...!
la 19.01.2020, 12:08
la 19.01.2020, 12:30
Bune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking