Desert gogosi cu smantana

Postat de caroline in Dulciuri
31 Aug 2018 | 7641 vizualizari
Desert gogosi cu smantana

Reteta am preluat-o de la bucataras Ligia ... au fost super bune si pufoase !!! :)

Ingrediente

  • 250 gr faina tip '00'
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 cub drojdie
  • un praf de sare
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un recipient punem drojdia cu putin lapte caldut si zahar.Pregatim astfel maiaua. Lasam cateva minute. 

Intr-un bol punem faina, maiaua, oul, smantana si incepem sa framantam.

Cand obtinem un aluat elastic si nelipicios, acoperim bolul si lasam la dospit 1-2 ore. 

Cand aluatul a crescut, il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el.

Intindem o foaie de aluat si cu ajutorul unui pahar decupam rondele.

Le asezam pe o foaie de copt si lasam sa creasca vreo 15 minute.

Punem ulei in tigaie si, cand acesta e incins, prajim gogosile pe ambele parti. 

Cand sunt gata, le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Le servim optional pudrate cu zahar pudra.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Postat de mirela0911

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2018, 00:10
Nu prea este frumos ce-mi faci Andreea Acum ce sa rontai eu la ora asta sa-mi treaca pofta )
la 31.08.2018, 00:30
Ce bine arată...!
la 31.08.2018, 00:38
Miha...o salata
la 31.08.2018, 00:39
Rodica
la 31.08.2018, 01:58

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking