Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Postat de RODIMUR in Dulciuri
3 Mai 2020 | 2969 vizualizari
Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Aceste gogoși la cuptor erau de mult timp pe lista mea, dar iată că în urmă cu aproape o săptămână le-am făcut și între timp s-au și terminat. Destul de ușor și repede, am ajuns la un rezultat minunat și la unele învățăminte, bune de folosit, dată viitoare când voi mai face astfel de gogoși, pentru că dorința de perfecționare nu trebuie să ne părăsească. Am glazurat gogoșile cu ciocolată și le-am decorat cu ornamente atractive. Mi se pare o soluție mai bună, delicioasă, decât să le fi lăsat simple, doar cu zahăr brun, așa cum s-ar mai fi putut face. Astfel, nu sunt numai foarte bune (ciocolata își face efectul!) ci și foarte drăguțe... Din ingredientele de mai jos am făcut 24 de gogoși la cuptor, asemeni celor americane, câte 2/porție.

Ingrediente

  • 500 grame de făină albă
  • 200 ml de lapte
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 ou
  • 50 grame de unt
  • 2 plicuri de vanilie
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • coaja de la o limetă (sau lămâie)
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 lingură de ulei de alune de pădure
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru decor:
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 50 grame de ciocolată albă
  • 2 linguri de ulei de alune de pădure (sau de floarea soarelui)
  • ornamente decor

Mod de preparare

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia.

Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.

Se răzuiește coaja de limetă (lămâie) și apoi se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, cu puțin lapte cald, până ce se dizolvă atât drojdia, cât și zahărul.

Se adaugă untul moale și laptele cald, puțin câte puțin, în timp ce se frământă aluatul, pentru încorporarea întregii cantități de făină.

Când aluatul este uniform, elastic și nelipicios (pentru aceasta, se adaugă, la finalul frământării 1 lingură de ulei de alune de pădure, sau de floarea soarelui), se acoperă cu un șervet curat și se depune la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată și se frământă puțin, ca să se elibereze bulele de aer și să devină mai ferm.

Se întinde o foaie de 1 cm grosime și se decupează rondele mai mari, iar apoi, în mijlocul lor, se vor decupa rondele mai mici. 

Se pun gogoșile, astfel decupate, în tava prevăzută cu hârtie de copt, se acoperă cu un șervet curat și se lasă 10-15 minute ca să mai crească puțin, la căldură.

Când gogoșile au crescut, se dau la cuptor, la temperatură medie, până ce încep să se rumenească ușor la bază.

Atunci se scot gogoșile din cuptor, se depun pe un platou și când se răcesc, se decorează pe rând cu ciocolată, albă sau neagră (topită la bain-marie într-o lingură de ulei) și cu ornamente decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi la cuptor

Postat de licurici_lra

Desert gogosi la cuptor

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2020, 13:48
Dau o aripioara,dai o gogoasa?
la 03.05.2020, 13:48
De acord, Buni...!
la 03.05.2020, 13:50
la 03.05.2020, 14:35
la 03.05.2020, 15:05
Facem schimb?

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking