Ingrediente
- 100 g făină
- 150 g iaurt
- 1 ou
- 16 g zahăr vanilinat (2 pliculeţe)
- coajă de lămâie bio
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- esenţă de vanilie
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de copt. Se amestecă bine cu un tel până când toate ingredinetele sunt omogenizate. Într-o tigaie sau ibric încăpător se pun 500 mL de ulei la încins. Gogoşile se formează cu lingura şi se pun direct în uleiul încins. După ce s-au prăjit pe ambele părţi, la foc mediu, gogoşile se aşază pe şerveţele absorbante de hârtie. Se pudrează gogoşile pufoase cu zahăr şi se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase turnate cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|