Ingrediente
- 500 gr faina + pentru presarat
- 150 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- 20 gr drojdie proaspata
- 2 linguri ulei+ pentru prajit
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc.
Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine.
In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia. Intr-o margine punem sarea. Turnam cate putin lapte amestecat cu apa minerala (caldute) si mixam aluatul bine (sau il framantam la mana) pana devine nelipicios. Spre final adaugam si uleiul.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe un blat infainat intr-un strat de aprozimativ 0,5 cm. Cu gura unui pahar trecut prin faina decupam gogosile.
Lasam aluatul sa mai creasca 15 minute.
Punem ulei intr-un vas si il lasam sa se incinte bine. Prajim pe rand gogosile, pe ambele parti. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi simple" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|