Desert gogosi umplute cu dulceata

Postat de RODIMUR in Dulciuri
13 Ian 2018 | 15318 vizualizari

De obicei fac gogoși simple, pudrate din belșug cu zahăr și vanilie, dar de data asta am vrut să fie altfel, umplute cu dulceață. Nu neapărat cu o anumită dulceață, sau gem, ci cu ce este la îndemână. Eu am folosit dulceață de gutui și gem de prune, pentru că erau amândouă în două borcane începute. Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 25 de gogoși.

Inapoi la reteta

Comentarii (45)

la 14.01.2018, 17:35
yami! Ce poftă mi s-a făcut!
la 14.01.2018, 18:15
Cu dulceață, yummmmm, ce bune!
la 14.01.2018, 18:40
Așa e, Oana, ne este mereu poftă când e vorba de gogoși...
la 14.01.2018, 18:41
Cu gem sunt și mai bune, Merișor, pentru că e mai legat...
la 14.01.2018, 19:44
Bune!
la 14.01.2018, 20:07
Mulțumesc frumos, Adi!
la 14.01.2018, 20:13
Mmm, ce iubesc eu gogosile, mai ales calde!
la 14.01.2018, 20:42
Așa e Rocsi, gogoșile ne fac poftă mereu, pentru că au un miros apetisant...!
la 14.01.2018, 20:43
ce pofta mi-ai facuuuuuuuuuuuut
foarte bune
la 14.01.2018, 20:44
Eeiii!... Am facut si noi astazi, caci sunt "obligatorii" ptr noi in ziua de 14 ian. (Anul Nou pe stil vechi)! E o traditie din familia Tatii, cu radacini in Prusia/Austro-Ungaria, plimbata de-a lungul generatiilor prin Bucovina de Nord/ Basarabia/ Romania, iar in ultimele decenii, dusa in lumea larga! Sunt intotdeauna umplute cu gem rosu (zmeura, macese, coacaze, visine), ca sa aduca noroc si sa fereasca de ghinion si numai intr-una se pune o moneda: cine o nimereste, va fi "norocosul anului"! Dar nici pe departe atat de abundent umplute, ca ale Dvs!.. Si inca cu dulceata de gutui! Dulceata si pelteaua de gutui sunt singurele "conserve" pe care le mai facem in casa, dupa reteta "clasica", fiind la gust de neegalat/ necomparat cu nimic din ce am gasit vreodata in comert! Postarea este, ca de obicei, fara cusur!
la 14.01.2018, 20:52
salivez...sper sa nu le visez la noapte
la 14.01.2018, 20:58
Mulțumesc frumos, Cătălina!
la 14.01.2018, 21:05
Mulțumesc frumos, Navidad! Mărturisesc că așteptam cu nerăbdare să citesc comentariul, pentru că simțeam că va fi, ca de obicei, un adevărat articol de cum se gătește bine, corect, elegant, cu iz de epocă și de aristocrație culinară. Pentru toate aceste învățăminte și explicații "enrichissantes" (n-am ce face, în română nu sună deloc bine, iar în franceză, acest cuvânt spune exact ce simt!) vă mulțumesc din suflet! Cred că încet-încet mă atașez sufletește, nu pentru laude (pe care nu le prea merit, uneori!) ci mai ales pentru rafinamentul care se adaugă cunoștințelor mele culinare, odată cu fiecare comentariu!
la 14.01.2018, 21:25
Mai vreau să adaug, Navidad, că în anul care abia s-a terminat am făcut o peltea de gutui foarte bună. Am postat aici rețeta, cu pozele aferente...
la 15.01.2018, 00:35
A, nu-nu, in materie de gastronomie, de la mine chiar nu se poate invata prea mult; daca ar fi asa, as scrie retete si nu comentarii cu lungime de nuvela... Am mostenit de la Tata dragostea pentru mancare (cu toata rusinea, mai ales facuta de altii!) si pentru cuvantul scris si vorbit; si inca si grija de a nu uita Limba Romana... Am o mare admiratie pentru maiestria si inventivitatea gospodinelor capabile sa produca in propria bucatarie feluri demne de confiseurs/ patissiers/ chefs de renume, din toata lumea... folosind Mascarpone, Dr. Oetker, dulce de leche, ananas, quinoa samd ("globalizarea"...) si-mi plac mult toate aceste bunatati! Dar drag si dor mi-i intotdeauna (probabil ca tuturor celor "plecati in lume"...), de mancarurile cu aroma de "amintiri", facute dupa retete vechi si gospodaresti, ca "de acasa", adica, ca cele ale Dvs! Sau parafrazand... "cum spune Frantzuzul de cand e el, si Romanul, de cand a invatat frantzuzeste": on revient toujours à ses premières amours! Deci eu am pentru ce va multumi (dar si cere iertare, ptr aceste multe divagatii)!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking