Desert gris cu lapte

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
19 Aug 2017 | 2739 vizualizari
Desert gris cu lapte

 De 15 ani nu cred ca am mai preparat sau gustat gris cu lapte. Pentru ca am vazut grisul la Bucatarasa Rodimur https://www.bucataras.ro/retete/gris-cu-lapte-83523.html, mi-a venit pofta. Tocmai am primit de la nasa o sticla cu sirop de capsuni presat la rece, asa ca am trecut la materializarea dorintelor. Fructele uscate imbatate in rom sunt pentru adulti. Daca aveti copii la masa, nu folositi alcool.

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml sirop capsuni
  • 250 gr gris
  • 250 gr merisoare si stafide uscate
  • 200 ml rom
  • 1 praf sare
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • menta verde pentru decor

Mod de preparare

  1. Puneti din timp la hidratat fructele uscate in rom.
  2. Intr-o oala cu fundul dublu, se pune la fiert laptele impreuna cu sarea, zaharul si laptele vaniliat.
  3. Cand laptele este bine infierbantat, se toarna in ploaie grisul.
  4. Se amesteca mereu cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase.
  5. Se adauga si smantana pentru frisca, amestecand -pentru omogenizare.
  6. Se toarna grisul in farfurii adanci sau boluri.
  7. Turnati deasupra la servire, sirop de capsuni sau siropul preferat.
  8. Decorati cu fructe imbatae in rom si frunzulite de menta verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2017, 09:54
bun bun
la 19.08.2017, 10:00
Bun, grisul!
la 19.08.2017, 10:05
Multumesc Rodica pentru postare si pentru pofta
la 19.08.2017, 10:35
la 19.08.2017, 11:21
Direct cu gandul la copilarie

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking