Desert gris cu lapte si capsuni

Postat de CameliaComan in Dulciuri
27 Mai 2017 | 2702 vizualizari
Desert gris cu lapte si capsuni

Un desert foarte bun care nu necesita mult timp si nici multe ingrediente. Este prima data cand pregatesc gris cu lapte si capsuni. Am vrut sa incerc ceva nou, si sunt foarte multumita de rezultat. Grisul se potriveste perfect cu capsunile proaspete. Eu l-am servit si cu gem de capsuni. Este un desert minunat!

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 150 g gris
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 6 capsuni
  • Decor:
  • cubulete de ciocolata
  • 1 lingura zahar pudra
  • capsuni

Mod de preparare

Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin gris. Spalam capsunile si apoi le taiem pe jumatate. Asezam capsunile pe peretii cilindrului. Punem 3 linguri de gris intr-un pos de unica folosinta. Turnam grisul in forma cilindrica pana acoperim capsunile. Dupa ce le-am acoperit, continuam sa punem gris cu lingura pana aproape de suprafata cilindrului. Eu nu am avut aceasta forma, asa ca am facut-o dintr-un carton mai gros. Presaram deasupra zahar pudra. Decoram cu feliute de capsuni si ciocolata rupta in bucatele. Am servit acest desert minunat alaturi de dulceata de capsuni. Este foarte bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Postat de diaconta

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...

Citeste continuarea

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Postat de diaconta

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2017, 21:40
foarte reusit
la 27.05.2017, 21:49
Super idee! Arata foarte bine!
la 27.05.2017, 21:49
Multumesc!
la 27.05.2017, 21:56
Ce dezmat pe capul Fursecutei...
la 27.05.2017, 21:57

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking