Ingrediente
- 3 oua
- 200 g zahar
- 100 g miere de albine
- un praf de sare
- 400 g faina
- 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita cu varf (sau dupa gust) cu condiment din turta dulce amestec
- 180 g unt topit
- 225 ml lapte
- 150 ml smanatana lichida pentru frisca neindulcita cu 30% grasime
Mod de preparare
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea.
Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea si condimentul de turta dulce, iar peste ouale batute bine, turnam jumatate din cantitatea de faina, mixam, punem ingredientele lichide (untul topit, laptele si smantana lichida), mixam bine, apoi restul de faina si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava de guguluf unsa bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute.
Cand este gata o lasam sa se raceasca foarte bine apoi ii turnam o glazura din 100g zahar pudra cu zeama de la o jumatate de lamaie mai mica.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf aromat cu turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|