Ingrediente
- 250 g faina
- 250 g zahar
- 4 oua
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingura extract de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri lapte
- fructe uscate (stafide, merisoare, goji)
Mod de preparare
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si se albesc. Adaugam extractul de vanilie si coaja de lamaie si amestecam bine.
Smantana pentru frisca o batem pana devine spumoasa, apoi o adaugam peste compozitia de oua, amestecand usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand usor pana cand se incorporeaza.
La final adaugam laptele si fructele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava de guguluf, unsa cu unt si nivelam.
Dam la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pana cand se rumeneste frumos si trece testul scobitorii (~50 de minute).
Dupa ce s-a copt, rasturnam guguluful pe un gratar de bucatarie si lasam pana cand se raceste complet, apoi pudram cu zahar si portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu frisca si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|