Desert guguluf cu fructe de padure

Postat de Meea in Prajituri
5 Mai 2017 | 3991 vizualizari
Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva cuvinte secretele din spatele fiecărei rețete, pentru că deși pe aceasta am numit-o ”Guguluf cu fructe de pădure”, în spatele acestei bunătăți se află un secret și nu este deloc o rețetă ”clasică”. Nu vă spun încă secretul, mai așteptați un pic pentru că aș vrea să vă mai povestesc ceva. Am trăit pentru prima dată o experiență de neuitat săptămâna aceasta! Mă întâlnisem cu o fata taare drăguță (pe care nu o cunoșteam personal) și mi-a zis: ”Tu ești Meea, autoarea blogului Delightsbymeea nu? Îmi plac rețetele tale și m-am apucat și eu de gătit de când îți urmăresc rețetele!”. Mi s-a umplut inima de bucurie! A fost un sentiment plăcut să întâlnesc una dintre cititoarele mele și, mai ales, să văd că am încurajat-o să se apuce de gătit! Denisa, dacă citești această postare, te salut cu drag și mă bucur ca te-am întâlnit!
          Bine, gata, vă spun acum secretul din spatele rețetei mele. Pare că am pus 1 kg de gelatină în cremă, nu? Ei bine, NU AM PUS DELOC! Cum de? Am făcut crema ca și jeleul prăjiturii Fanta, doar că în loc de suc Fanta de portocale am folosit Fanta de struguri, iar în loc de budincă de vanilie. am folosit budincă de căpșuni. Simplu, nu? Așadar, astăzi facem împreună guguluf cu fructe de pădure și budincă de căpșuni, fără gram de gelatină! 

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 3 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 3 linguri apă
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Ingrediente cremă:
  • 400 ml suc Fanta de struguri
  • 1 plic budincă de căpșuni
  • 3 linguri zahăr
  • fructe de pădure
  • 50 ml ciocolată albă
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

         Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt.
         Ungem forma pentru copt cu puțin ulei și tapetăm cu făină. Turnăm apoi blatul în formă și nivelăm ușor. Lăsăm tava la cuptor până când blatul trece testul cu scobitoarea.

          Într-un vas, amestecăm conținutul plicului de budincă cu zahărul și 100 ml de suc, astfel încât să nu mai aibă cocoloașe. Turnăm și restul de suc și lăsăm amestecul pe foc mic, amestecând continuu, până când amestecul se îngroașă ca o budincă.

Tăiem un mic ”capac” deasupra blatului. În mijloc, ”decupăm” un mic șanț pe care urmează să îl umplem cu crema răcită (puțin). Iarăși nu știu sa prezint procesul cum trebuie, dar dacă priviți poza de mai jos veți înțelege. Crema rămasă o întindem ușor pe marginile blatului, lăsând-o să curgă ușor.

         Decorăm cu fructe de pădure, zahăr pudră și ciocolată albă topită ( topiți ciocolata pe foc mic împreuna cu cele 2 linguri de ulei).
          Lăsăm prăjitura la rece, cât de mult avem ocazia! A mea a stat jumătate de oră, apoi a fost devorată haha:)).


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocolata de casa

Postat de Irina

Ciocolata de casa

Cand musc dintr-o bucata ma duc cu gandul departe, departe. Mama ne facea acasa si era asa de buna! Iar cand eram in facultate (stateam la camin, ca asa era pe vremea aia) si ne apuca dorul de...

Citeste continuarea

Placinta cu rubarba

Postat de mena29

Placinta cu rubarba

Am cernut faina si praful de copt,am adaugat 150g zahar si vanilia. Am adaugat cele 4 galbenusuri,iaurtul,untul si coaja de lamaie.Am amestecat bine cu mixerul. Am turnat amestecul rezultat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2017, 20:00
la 05.05.2017, 20:07
Bun!
la 05.05.2017, 20:10
la 05.05.2017, 20:14
Arata tare yummi!
la 05.05.2017, 20:34
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking