Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

Postat de panacris in Dulciuri
28 Iun 2020 | 3266 vizualizari
Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

Un desert rapid pe gustul tuturor! ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Albuș de ou 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de scorțișoară 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 1 plic,
  • Coajă de lămâie 1 linguriță,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml,
  • Kefir cca. 100 ml,
  • Făină alba 000 500 g,
  • Sâmburi de cacao 3 linguri,
  • Vișine dezosate cca. 500 g,
  • Zahăr tos 3 linguri.

Mod de preparare

Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului.

Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat cu scorțișoară și rom, până ce se obține  o spumă pufoasă.

Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se omogenizează în compoziția de ouă și zahăr.

Kefirul se adaugă deasemenea în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziția de mai sus.

Apoi se adaugă făina, praful de copt, amestecându-se ușor cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen.

Sâmburi de cacao și vișinele dezosate, mai bine spus curățate de sâmburi, se adaugă în aluatul obținut, se amestecă ușor, cât să se integreze în alutul de guguluf (chec!)

Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțin ulei sau unt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 grade.

 

După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic.

 Spor și poftă bună!

P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare 😉

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu visine si samburi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

Postat de Ina

Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500

Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Reteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2020, 18:55
la 28.06.2020, 19:14
la 28.06.2020, 19:48
la 28.06.2020, 20:11
Bun!
la 28.06.2020, 20:34
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking