Desert inghetata cu capsuni

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
2 Iun 2020 | 2300 vizualizari
Desert inghetata cu capsuni

A venit caldura, incepem sa pregatim inghetata in casa! Fiecare are preferintele lui: unul de vanilie, altul de ciocolata, altul cu fructe, insa daca este pregatita in casa, avem cam aceleasi gusturi! Am cumparat niste capsuni coapte bine si dulci, asa ca au mers perfect la o inghetata. Eu am ales sa o pregatesc cu indulcitor, ca sa o pot servi si la ore mai tarzii, insa poate fi facuta si cu zahar, cred ca stiti deja. Am pregatit si un sos grozav dupa reteta Laurei Adamache, care merge perfect si cu alte deserturi!

Ingrediente

  • 400 gr capsuni curate de frunze si codite
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone (sau alta crema de branza, iaurt grecesc)
  • 6 linguri indulcitor pulbere
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 150 gr indulcitor pulbere
  • 30 gr cacao
  • 80 gr ciocolata neagra cu indulcitor
  • 3 linguri amidon

Mod de preparare

Capsunile le spalati bine si le puneti intr-o sita sa se scurga. Le rasturnati in blender, adaugati indulcitorul si zeama de lamaie, le mixati. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat sa se simta si bucatele. Mixati mascarponele, apoi adaugati smantana pentru frisca rece, mixati pana prinde volum si devine cremoasa. Adaugati capsunile mixate si amestecati bine, cu o paleta de silicon. Daca aveti masina de inghetata, va folositi de ea, daca nu, o puneti la congelator. Puneti amestecul pentru inghetata intr-o caserola, puneti capacul. O dati la congelator jumatate de ora, apoi o scoateti si o amestecati. Procedati astfel de cel putin 3 ori, apoi o lasati in congelator. Cand doriti sa serviti, o scoateti 15-20 de minute la temperatura camerei, ca sa o puteti lua mai usor din caserola.

Sosul de ciocolata: Intr-o cratita turnati apa, laptele, cacaua cernuta si indulcitorul. Transferati cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana indulcitorul este bine dizolvat si nu mai sunt nici cocoloase de cacao. Cand incepe sa fiarba, amidonul il amestecati cu doua linguri de apa rece, il turnati peste sos, invartiti bine. Dupa ce fierbe 1-2 minute, puneti ciocolata tocata marunt, amestecati pana este complet topita. Luati sosul de pe foc. Il treceti prin sita, apoi il puneti in borcane. Il lasati sa se raceasca, puneti capacele la borcane si dati sosul la rece, in frigider. Se patreaza si 3-4 saptamani. Cand aveti nevoie de el, puneti cantitatea dorita intr-un bol, il incalziti usor sa se subtieze si il serviti alaturi de ce doriti. Acum, puneti inghetata de capsuni in cupe, turnati sos de ciocolata si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer...

Citeste continuarea

Desert tort 28 a lui Mai

Postat de Constelatialeu

Desert tort 28 a lui Mai

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 02.06.2020, 19:04
La momentul potrivit si cu gustul potrivit de sezon
la 02.06.2020, 19:04
buna buna
la 02.06.2020, 19:18
Delicii a la Rocsi !
la 02.06.2020, 19:24
Buna!
la 02.06.2020, 20:19
Buna!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking