Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca

Postat de ctlina in Dulciuri
28 Iul 2020 | 2088 vizualizari
Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca

'retete de vara' Practic si rapid de facut. O pastrati la congelator si scoateti cate o portie cand aveti pofta. Eu am facut-o cu indulcitor natural in loc de zahar. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/inghetata-cu-mascarpone-si-fulgi-de.html

Ingrediente

  • 250 gr de mascarpone
  • 100 gr de zaghar (sau indulcitor natural eritritol)
  • 3 oua
  • 3 linguri de fulgi de hrișcă (40 grame)
  • esenta de cafea sau de vanilie
  • 30-40 afine

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma.


Frecati galbenusurile cu indulcitorul.

Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute.

Incorporati apoi albusurile, amestecand usor.

Adaugati esenta si fulgii si amestecati.

Puneti in forme , adaugati afine in fiecare forma si dati 3-4 ore la congelator.

Demulati si serviti.

Le puteti apoi pastra intr-o cutie sau o punga la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert inghetata de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata de ciocolata

Intr-o cratita puneti galbenusurile cu zaharul si le amestecati. Adaugati laptele treptat, invartiti continuu pana incorporati tot laptele. Puneti amestecul pe foc, focul sa fie mic, amestecati...

Citeste continuarea

Desert bomboane Rafaello de casa

Postat de Oana

Desert bomboane Rafaello de casa

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2020, 23:20
la 28.07.2020, 23:36
la 29.07.2020, 09:48
delicioasa!
la 29.07.2020, 12:07
Un deliciu!
la 29.07.2020, 14:20

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking