Desert inghetata cu pepene galben

Postat de abetina in Dulciuri
19 Aug 2017 | 1980 vizualizari
Desert inghetata cu pepene galben

M-am inspirat de aici-https://www.bucataras.ro/retete/desert-inghetata-cu-pepene-galben-si-mascarpone-83538.html Am dorit sa ma reprezinte pe mine si gusturile mele, am pregatit cu multa iubire pe langa ingrediente si imi place sa gatesc cu ce am prin bucatarie, asa dau nota particulara retetei mele!

Ingrediente

  • 1 kg penene galben
  • 500 ml lapte dulce de tara
  • 500 gr smantana cu 30% grasime
  • 300 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua de rata gotica

Mod de preparare

Laptele dulce, fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta.
Intr-un bol de plastic, se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa. Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana, zahar si lapte, se adauga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie. Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei, daca compozitia nu se imprastie, atunci crema este gata, se opreste focul si se da crema la rece.
Se curata pepenele de coaja si seminte, se taie cuburi sau se ia cu o lingura bucati din pepene, se adauga doua plicuri de zahar vanilat si se mixeaza cu un mixer dotat cu cutite, pana cand se obtine o pasta fina, apoi se amesteca usor cu crema anglaise si se da la congelator pentru circa 7-8 ore, dupa care se poate servi ornata cu cubulete de pepene. Sa aveti pofta, dragilor, la o adevarata delicatesa.
Am folosit oua de rata deoarece sunt mai grase, au o consistenta aparte, sunt din ograda mea, foarte proaspete si cu calitati deosebite, plus ca dau o culoare intensa de galben.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata cu pepene galben si banane

Postat de autodiag

Desert inghetata cu pepene galben si banane

Fructele curatate se taie in bucati, se stropesc cu zeama de lamaie si se maruntesc la robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si circa jumatate din frisca usor batuta. Se amesteca in...

Citeste continuarea

Desert aromat de vara

Postat de katty

Desert aromat de vara

Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana  isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2017, 12:41
Foarte buna!
la 19.08.2017, 23:11
la 21.08.2017, 16:13
la 29.08.2017, 18:54
delicios desert!!!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking