Desert inghetata de caise confiate
Postat de RODIMUR in Dulciuri 27 Iul 2017 | 3321 vizualizari
Dintre toate înghețatele făcute (și prezentate aici) de curând, este cea mai bună și cea mai naturală. Fără coloranți sintetici, lapte condensat, cremă de patiserie (care au niște substanțe nu prea agreate de unii), fără cremă de brânză (mascarpone!) fără amidon...
Este naturală, onctuoasă și ușor de făcut. Nu face ace și nu trebuie amestecată din jumătate, în jumătate de oră. Am folosit caise confiate, pentru că ele nu mai necesită fierbere, ca cele proaspete, pentru eliminarea apei care s-ar face ace în congelator. Mi-a plăcut atât de mult, încât cred că voi transforma multe dulcețuri în înghețate naturale și bune. Pentru că se anunță o vară destul de lungă...
Am folosit caise confiate din două borcane de dulceață, dar e cam dulce. Dacă nu vă place foarte dulce, atunci puneți numai câte două linguri de zahăr (la gălbenușuri și la frișcă).
Inapoi la reteta
|