Desert inghetata de caise confiate

Postat de RODIMUR in Dulciuri
27 Iul 2017 | 3298 vizualizari
Desert inghetata de caise confiate

Dintre toate înghețatele făcute (și prezentate aici) de curând, este cea mai bună și cea mai naturală. Fără coloranți sintetici, lapte condensat, cremă de patiserie (care au niște substanțe nu prea agreate de unii), fără cremă de brânză (mascarpone!) fără amidon... Este naturală, onctuoasă și ușor de făcut. Nu face ace și nu trebuie amestecată din jumătate, în jumătate de oră. Am folosit caise confiate, pentru că ele nu mai necesită fierbere, ca cele proaspete, pentru eliminarea apei care s-ar face ace în congelator. Mi-a plăcut atât de mult, încât cred că voi transforma multe dulcețuri în înghețate naturale și bune. Pentru că se anunță o vară destul de lungă... Am folosit caise confiate din două borcane de dulceață, dar e cam dulce. Dacă nu vă place foarte dulce, atunci puneți numai câte două linguri de zahăr (la gălbenușuri și la frișcă).

Ingrediente

  • 5 gălbenușuri
  • 4-6 linguri de zahăr tos fin
  • 500 ml smântână grasă
  • caise confiate din două borcane de 400 grame
  • pentru decor: sirop, toping, fulgi de ciocolată, ornamente decor (la alegere)

Mod de preparare

Gălbenușurile se separă de albușuri și se mixează cu 2-3 linguri de zahăr tos fin, după care se pun la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă. După ce amestecul s-a îngroșat, se lasă puțin să se răcorească.

Între timp, se scot caisele confiate (fără sirop) din borcane și se mixează. Peste acestea se adaugă apoi gălbenușurile îngroșate și se mixează, până ce se uniformizează compoziția.

Separat se mixează smântâna cu 2-3 linguri de zahăr tos fin, până ce devine o frișcă legată.

Se toarnă câte o lingură de frișcă peste amestecul de caise cu gălbenușuri și se mixează, până ce se epuizeză toată cantitatea de frișcă și compoziția este uniformă.

Se toarnă înghețata într-o formă curată, care se pune într-o pungă de unică folosință și apoi în congelator.

După 6-7 ore poate fi servită.

Dacă țineți mai mult timp înghețata în congelator, va trebui să o scoateți cu 10 minute înainte de a fi servită.

Se decorează cu fulgi de înghețată, siropul în care au fost confiate caisele, toping din care doriți, ornamente decor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata cu caise

Postat de dantes

Desert inghetata cu caise

Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2017, 17:02
la 27.07.2017, 17:11
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 27.07.2017, 17:48
Eu vreau caisele....
la 27.07.2017, 17:54
Bine, dragă Clementina. Și eu mănânc înghețata...!
la 27.07.2017, 17:55
Mi se pare un targ corect....

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking