Ingrediente
- 5 gălbenușuri
- 4-6 linguri de zahăr tos fin
- 500 ml smântână grasă
- caise confiate din două borcane de 400 grame
- pentru decor: sirop, toping, fulgi de ciocolată, ornamente decor (la alegere)
Mod de preparare
Gălbenușurile se separă de albușuri și se mixează cu 2-3 linguri de zahăr tos fin, după care se pun la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă. După ce amestecul s-a îngroșat, se lasă puțin să se răcorească.
Între timp, se scot caisele confiate (fără sirop) din borcane și se mixează. Peste acestea se adaugă apoi gălbenușurile îngroșate și se mixează, până ce se uniformizează compoziția.
Separat se mixează smântâna cu 2-3 linguri de zahăr tos fin, până ce devine o frișcă legată.
Se toarnă câte o lingură de frișcă peste amestecul de caise cu gălbenușuri și se mixează, până ce se epuizeză toată cantitatea de frișcă și compoziția este uniformă.
Se toarnă înghețata într-o formă curată, care se pune într-o pungă de unică folosință și apoi în congelator.
După 6-7 ore poate fi servită.
Dacă țineți mai mult timp înghețata în congelator, va trebui să o scoateți cu 10 minute înainte de a fi servită.
Se decorează cu fulgi de înghețată, siropul în care au fost confiate caisele, toping din care doriți, ornamente decor...
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|