Gogosi de post
Postat de Sidy
Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...
Citeste continuarea Așa cum am promis, nu vă las la greu pe căldurile acestea! Bine, mergea rețeta mea poate ieri pentru că astăzi la mine deja plouă, daaar sunt 24 de grade afară. Fie vorba între noi, contează câte grade sunt? Contează doar sa fie 1 iunie, VARĂ OFICIAL, că înghețata merge bine nu? Cel puțin pentru mine haha:)).
De data aceasta am făcut o înghețată simplă și fresh: din portocale, lămâie și fructe de pădure. Puteți desigur să înlocuiți fructele cu cele plăcute de voi, însă sunt taare îndrăgostită de acrituri mai nou. Promit totuși să nu mă transform într-o persoană acră haha:)). Lăsând gluma la o parte, iubesc înghețata și mai ales, înghețata fresh de lămâie. Sper doar să nu fiu singura, deci cine mai este în asentiment cu mine?
*Cel mai mult îmi place la acestă rețetă dexteritatea ei: putem alege orice fruct ne place, adăugam cât zahăr sau apă vrem, în 15 minute e gata toată treaba (cu tot cu spălatul vaselor haha:)) ), iar înghețata iese DIVINĂ!
Ingrediente
Mod de prepararePunem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă. Lăsăm apoi siropul la răcit. În pahare de plastic sau carton, punem piureul de fructe, după imaginație. Acoperim paharele cu o folie de aluminiu și înfigem un bețișor în mijloc. Dăm paharele la frigider câteva ore, până când piureul a înghețat. Apoi, decupăm paharele și scoatem ușor înghețata. Gata treaba! Spor la savurat și la împărțit cu ceilalți!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|
Postat de Sidy
Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...
Citeste continuareaPostat de rocsi_1612
Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic. Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|