Desert strudel cu dovleac si nuca

Postat de Ksenya in Dulciuri
7 Mar 2017 | 3748 vizualizari
Desert strudel cu dovleac si nuca

O reteta de post foarte rapida, pentru un desert sanatos si satios. Ideal pentru pachetel sau ceai. Aluatul moale si fraged, dovleacul aromat cu anason. Imi place mult reteta asta.    

Ingrediente

  • aluat
  • 560 grame faina de moara
  • apa calda
  • 2 lingurita ulei
  • o lingurita otet
  • 2 g sare
  • umplutura:
  • 1 kg dovleac pentru placinte curatat de coaja si seminte, dat prin razatoare
  • 1/2 lingurita praf anason
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri cu varf nuci macinate

Mod de preparare

Pregatim aluatul, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.

Pregatim umplutura. Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a lasat putina zeama, atunci adaugam grisul, daca nu aveti lichid mult, atunci sariti peste acest pas.

Impartim aluatul in bile egale. Cantitatile de mai sus sunt pentru 4 strudele, eu am facut portie dubla si un pic. Intindem fiecare bila cat mai subtire posibil. Puteti folosi prosop special pentru intins, pe o planseta sau pe o bucata de musama. Cum v-ati obisnuit. Nu uitati sa infainati suprafata mai intai. Pe foaia intinsa, presaram nuca macinata pe toata suprafata, apoi dovleacul. Rulam aluatul pana la capat si-l transferam intr-o tava tapetata cu hartie. Punem la cuptor pentru 25 minute, la 180 grade C, pana capata aluatul o culoare usor aramie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu nuca si smantana - nr. 300

Postat de rhapsody

Prajitura cu nuca si smantana - nr. 300

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma cu prafulde sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand spuma...

Citeste continuarea

Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

Postat de Nadyne

Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

     Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2017, 17:20
la 07.03.2017, 17:42
foarte bune!
la 07.03.2017, 18:50
bune bune
la 07.03.2017, 19:49
la 07.03.2017, 19:52
O rețeta perfectă! Poza super, aluat de casa, umplutura delicioasă...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking