Ingrediente
- aluat
- 560 grame faina de moara
- apa calda
- 2 lingurita ulei
- o lingurita otet
- 2 g sare
- umplutura:
- 1 kg dovleac pentru placinte curatat de coaja si seminte, dat prin razatoare
- 1/2 lingurita praf anason
- 4 linguri zahar
- 1 lingura gris
- 8 linguri cu varf nuci macinate
Mod de preparare
Pregatim aluatul, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.
Pregatim umplutura. Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a lasat putina zeama, atunci adaugam grisul, daca nu aveti lichid mult, atunci sariti peste acest pas.
Impartim aluatul in bile egale. Cantitatile de mai sus sunt pentru 4 strudele, eu am facut portie dubla si un pic. Intindem fiecare bila cat mai subtire posibil. Puteti folosi prosop special pentru intins, pe o planseta sau pe o bucata de musama. Cum v-ati obisnuit. Nu uitati sa infainati suprafata mai intai. Pe foaia intinsa, presaram nuca macinata pe toata suprafata, apoi dovleacul. Rulam aluatul pana la capat si-l transferam intr-o tava tapetata cu hartie. Punem la cuptor pentru 25 minute, la 180 grade C, pana capata aluatul o culoare usor aramie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|