Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

Postat de Meea in Dulciuri
7 Iun 2017 | 2798 vizualizari
Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

 Așa cum am promis, nu vă las la greu pe căldurile acestea! Bine, mergea rețeta mea poate ieri pentru că astăzi la mine deja plouă, daaar sunt 24 de grade afară. Fie vorba între noi, contează câte grade sunt? Contează doar sa fie 1 iunie, VARĂ OFICIAL, că înghețata merge bine nu? Cel puțin pentru mine haha:)).
          De data aceasta am făcut o înghețată simplă și fresh: din portocale, lămâie și fructe de pădure. Puteți desigur să înlocuiți fructele cu cele plăcute de voi, însă sunt taare îndrăgostită de acrituri mai nou. Promit totuși să nu mă transform într-o persoană acră haha:)). Lăsând gluma la o parte, iubesc înghețata și mai ales, înghețata fresh de lămâie. Sper doar să nu fiu singura, deci cine mai este în asentiment cu mine?
*Cel mai mult îmi place la acestă rețetă dexteritatea ei: putem alege orice fruct ne place, adăugam cât zahăr sau apă vrem, în 15 minute e gata toată treaba (cu tot cu spălatul vaselor haha:)) ), iar înghețata iese DIVINĂ!

Ingrediente

  • 2 portocale
  • 3 lămâi (mici)
  • 1 cană fructe de pădure
  • 400 ml apă
  • 5 linguri zahăr

Mod de preparare

           Punem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă.

          Lăsăm apoi siropul la răcit.
          Punem în blender, pe rând, fructele și puțin sirop astfel încât să rezulte un piure de fructe. Nu puneți prea mult sirop, deoarece piureul nu trebuie sa fie prea lichid.

            În pahare de plastic sau carton, punem piureul de fructe, după imaginație. Acoperim paharele cu o folie de aluminiu și înfigem un bețișor în mijloc.

           Dăm paharele la frigider câteva ore, până când piureul a înghețat. Apoi, decupăm paharele și scoatem ușor înghețata.

         Gata treaba! Spor la savurat și la împărțit cu ceilalți!


   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri cu gem

Postat de Irina

Cornuri cu gem

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.  Am lasat aluatul la crescut, avand...

Citeste continuarea

Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajite

Postat de simona72

Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajite

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2017, 22:32
Ce bine arata!
la 07.06.2017, 23:18
la 08.06.2017, 00:48
Asa ceva de baga-n boala )
la 08.06.2017, 06:53
Super!
la 08.06.2017, 09:16
Îmi imaginez că are gustul sorbetului (nu știu dacă și textura)! Interesantă rețeta ta (mai ales cu nu conține ouă, lapte, smântână sau lapte condensat.....)!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking