Ingrediente
- lapte călduț 250 ml,
- zahăr tos 2 linguri,
- ouă 2 bucăți,
- sare iodată 1 bucată,
- drojdie uscată 1 plic,
- unt topit 60 g,
- pentru umplutură:
- zahăr tos 6 linguri,
- scorțișoară cca. 2 lingurițe,
- cacao 2 lingurițe,
- unt cca. 60 g.
Mod de preparare
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.
Aluatul obținut se împarte în două bucăți. Una dintre bucăți se întinde pe masa de lucru, într-un dreptunghi care să aibă grosimea de 1 cm. Între timp se amestecă untul cu zahărul tos, praful de cacao și scorțișoară, apoi se unge dreptunghiul cu 3/4 din compoziție. Se rulează apoi se taie de-a lungul ruladei obținute,apoi se împletesc cele două părți și se unesc, ca și o coroniță. Împletitura obținută se unge restul compozitiei și se coace cca. 25 de minute, la foc mediu în cuptorul preîncins.
Se procedează la fel și cea de-a doua bucată de aluat.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kringle Estonian" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|