Estonian Kringel

Postat de Corina33 in Dulciuri
24 Dec 2012 | 8241 vizualizari
Estonian Kringel

L-am facut pentru prima data anul trecut si de atunci il tot fac...frecvent ca tare ne-a placut!

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • Ptr uns cozonacul:
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2 ore pana isi dubleaza volumul.

Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, se unge cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, lasand putin si ptr uns deasupra. Se ruleaza aluatul si se taie in doua pe lungime, lasand un capat netaiat de vreo 2-3 cm. Se impleteste cu partea taiata spre exterior, se unesc capetele si se unge deasupra cu compozitia care ne-a ramas. 

Se aseaza in tava si se coace 20-25 de minute la 200 de grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Estonian Kringel

Postat de merisor67

Estonian Kringel

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut...

Citeste continuarea

Kringel Estonian

Postat de Sim0naWorld

Kringel Estonian

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2012, 10:31
arata tare bine
la 24.12.2012, 10:36
ce bun e si frumos
la 24.12.2012, 10:42
si mie-mi place
la 24.12.2012, 11:22
la 24.12.2012, 11:24
frumos

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking