Ingrediente
- 120 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- 1 galbenus
- 30 g unt
- 15 g drojdie
- 1 praf de sare
- 300 g faina
- Ptr uns cozonacul:
- 50 g unt
- 3 linguri zahar
- 3 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2 ore pana isi dubleaza volumul.
Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, se unge cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, lasand putin si ptr uns deasupra. Se ruleaza aluatul si se taie in doua pe lungime, lasand un capat netaiat de vreo 2-3 cm. Se impleteste cu partea taiata spre exterior, se unesc capetele si se unge deasupra cu compozitia care ne-a ramas.
Se aseaza in tava si se coace 20-25 de minute la 200 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|