Estonian Kringel

Postat de Criss in Dulciuri
7 Noi 2012 | 5543 vizualizari
Estonian Kringel

Un desert foarte aromat si parfumat, usor crocant pe margini dar pufos in interior, perfect pentru iubitorii de scortisoara. Reteta a aparut mai intai pe blogul Anei Maria Ciolacu dar mai apoi febra estoniana :D a cuprins intreaga blogosfera culinara. Reteta e foarte simpla si destul de rapida.

Ingrediente

  • -300 g faina
  • -15 g drojdie
  • -30 g unt
  • -2 lingurite zahar
  • -120 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 galbenus de ou Umplutura: -50 g unt -6 lingurite zahar tos -1 lingurita pudra de scortisoara

Mod de preparare

In laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si drojdie si framantam un aluat destul de tare si nelipicios pe care il lasam o ora sa dospeasca. Dupa o ora isi va dubla volumul si va deveni pufos si aerat.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si o ungem cu umplutura (din care pastram o lingurita pentru uns deasupra). Rulam, apoi taiem ruloul in doua si impletim, apoi unim capetele dand forma unei coronite (voi puteti sa faceti o coronita mai frumoasa :) )

Ungem deasupra cu restul de umplutura, apoi coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute, timp in care toata casa se va umple de parfum de scortisoara.  Lasam sa se racoreasca si....rupem fara mila coronita pufoasa si parfumata. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Estonian Kringel

Postat de merisor67

Estonian Kringel

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut...

Citeste continuarea

Kringel Estonian

Postat de Sim0naWorld

Kringel Estonian

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 08:01
imi place. trebuie sa fac si eu neaparat
la 07.11.2012, 08:18
Toate faceti .... e musai sa-ncerc si eu, nu?
la 07.11.2012, 08:19
Vorba Inei, tot am vazut ca e la moda, o sa probez si eu
la 07.11.2012, 08:20
la 07.11.2012, 08:36
bun bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking