Ingrediente
- -300 g faina
- -15 g drojdie
- -30 g unt
- -2 lingurite zahar
- -120 ml lapte
- -1 plic zahar vanilat
- -1 galbenus de ou Umplutura: -50 g unt -6 lingurite zahar tos -1 lingurita pudra de scortisoara
Mod de preparare
In laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si drojdie si framantam un aluat destul de tare si nelipicios pe care il lasam o ora sa dospeasca. Dupa o ora isi va dubla volumul si va deveni pufos si aerat.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si o ungem cu umplutura (din care pastram o lingurita pentru uns deasupra). Rulam, apoi taiem ruloul in doua si impletim, apoi unim capetele dand forma unei coronite (voi puteti sa faceti o coronita mai frumoasa :) )
Ungem deasupra cu restul de umplutura, apoi coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute, timp in care toata casa se va umple de parfum de scortisoara. Lasam sa se racoreasca si....rupem fara mila coronita pufoasa si parfumata. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|