Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara

Postat de cristeena20 in Dulciuri
15 Apr 2014 | 3590 vizualizari
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara

De multa vreme ma bate gandul sa incerc reteta asta de cozonac . Am vazut retetele voastre de pe site si aseara am pus mana si am incercat. A iesit perfect..aromat si delicios!!!!

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • putina sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 gr unt moale
  • 1/2 cub de drojdie

Umplutura:

  • 60 gr unt ,
  • 3-4 linguri zahar,
  • putina scortisoara ,
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

 Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida)  si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se desprinde de pe peretii vasului (ca 10 minute). Presaram cu putina faina si acoperim vasul cu un prosop. Am luat d ela Mititina ideea geniala de a acoperi vasul cu un prosop umed si am pus la loc cald, ferit de curent.

 Dupa cca 40 minute aluatul a crescut frumos, l-am pus pe masa de lucru presarata cu faina si am intins intr-o foaie dreptunghiulara mai subtire.

 Amestecam untul moale cu cacao, zahar  si scortisoara, am uns foaia si am rulat. Cu cutitul am taiat in doua le lungime sulul si am impletit cu grija. Se face coronita .

Se unge cu putin unt topit cu zahar si scortisoara si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Se lasa pana devine rumen deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de Geanina87

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, zaharul vanilat si bicarbonatul, apoi adaugam faina, putin cate putin, pana cand rezulta un aluat nelipicios. Il...

Citeste continuarea

Cruffins

Postat de diaconta

Cruffins

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.    ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2014, 11:57
De când îl am și eu în plan... Tare frumos l-ai făcut!
la 15.04.2014, 11:59
tare buna ar fi o coronita din asta
la 15.04.2014, 12:00
De cand tot zic ca-l fac si n-am apucat,acum iar vreau sa-l fac daca l-am vazut la tine..
la 15.04.2014, 12:02
multumesc!!se face repede si foarte usor!!1
la 15.04.2014, 12:02

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking