Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.
Se lasa pana se umfla.
Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.
Se framanta pana devine un aluat nelipicios.
Se lasa la caldura timp de o ora.
Dupa ce a crescut, se intinde o foiae dreptunghiulara de 1 cm grosime.
Se face un amestec din untul tinut la temperatura camerei, zahar, scortisoara, cacao si macul ( optional ).
Se unge foaia cu acest amestec, din care se opreste o lingura pentru uns deasupra.
Se ruleaza foia, iar cu un cutit se taie in lung, lasand un capat netaiat.
Se impleteste, rascucind cu grija.
Se unesc capetele, astfel formanduse o coronita.
Se unge deasupra cu restul de umplutura.
Se muta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa inca 20-30 de minute sa creasca, dupa care se coace la foc mediu timp de 25-30 de minute.
PS. Nu este ars...ci are culoarea asta de la cacao si mac