Kringel Estonian cu mac

Postat de Angelica in Dulciuri
10 Dec 2014 | 2524 vizualizari
Kringel Estonian cu mac

O textura crocanta la exterior si pufoasa la interior, totul inmiresmat cu seminte de mac...per total: un deliciu. Enjoy!

Ingrediente

  • Aluat:
  • -300 gr. faina
  • -120 ml. lapte
  • -15 gr. drojdie
  • -3 linguri de zahar
  • -1 galbenus de ou
  • -40 gr. unt
  • -putina sare
  • Umplutura:
  • -60 gr. unt
  • -4 linguri de zahar
  • -3 linguri mac
  • -1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

*Pentru inceput pregatim aluatul:

1.Punem drojdia si zaharul in laptele caldut, nicidecum fierbinte, si lasam sa stea pana incepe sa se formeze spuma deasupra.

2.Intre timp, punem intr-o craticioara untul la topit, dar avem grija sa nu il infierbantam prea tare, doar cat sa se topeasca.Cand untul este fluid, luam cratita de pe foc, lasam sa se raceasca si apoi adaugam galbenusul.Batem bine cu o furculita pana la omogenizarea completa.

3.Punem faina cernuta intr-un castron impreuna cu sarea, adaugam apoi treptat amestecul de unt si amestecul de lapte.

4.Framantam bine pana ne rezulta un aluat de o consistenta ferma.Eu am framantat cam 10 minute, apoi am pus aluatul intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit cam o ora si 30 de minute, pana si-a dublat volumul.

*In timp ce aluatul sta la dospit pregatim umplutura asa:

1.Punem intr-un vas mai mic untul care trebuie sa aiba o consistenta moale.Adaugam zaharul, macul macinat si scortisoara.

2.Omogenizam totul foarte bine.

*Pornim cuptorul, pregatim o tava, punem hartie cerata pe fund si apoi incepem sa lucram cu aluatul. Procedam asa:

1.Cand aluatul a dospit il rasturnam pe masa de lucru si il aplatizam usor cu mainile pentru a iesi aerul.

2.Intindem apoi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara care asa aiba cam 1 cm. grosime.

3.Ungem toata suprafata cu trei treimi din umplutura si incepem sa rulam pe lungime, pana ne rezulta un rulou.

4.Cu un cutit bine ascutit taiem exact in doua ruloul format, dar avem grija ca un capat sa ramana netaiat.

5.Rasucim cele doua parti in asa fel incat partile taiate sa fie in sus.

6.Unim marginile, formand o coronita si cu umplutura ramasa ungem pe deasupra.Asezam coronita in tava pregatita anterior.

7.Dam tava la cuptor la foc mediu pentru 25-30 de minute pana capata o culoare rumen-aurie.

8.Cand este gata, scoatem tava si servim Kringelul estonian cald sau rece, nici nu mai conteaza...ideea este sa fie alaturi o cana generoasa de lapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel Estonian cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Kringel Estonian cu mac

Postat de panacris

Desert Kringel Estonian cu mac

Într-un bol se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă laptele călduț, sarea și două linguri de făină. Se amestecă ușor și se lasă la dospit maiua...

Citeste continuarea

Kringel Estonian cu mac

Postat de pusikmea

Kringel Estonian cu mac

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa pana se umfla. Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2014, 18:11
ce bunaciune!
la 10.12.2014, 18:52
bun bun
la 10.12.2014, 19:38
Pus-ai un colt deoparte pentru mine? Zi ca DA
la 10.12.2014, 19:53
la 10.12.2014, 21:08
ce frumos a iesit!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking