Ingrediente
- Aluat:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 4 linguri ulei
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- 150 gr zahar
- un varf cutit sare
- 250 ml apa calduta
- esenta rom
- Umplutura:
- 150 gr margarina
- 8 linguri zahar
- 4 linguri scortisoara
Mod de preparare
Pt aluat:
- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute
- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul
- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora
- dupa ce a crescut il impartim in 2 buc
- fiecare bucata o intindem intr-o foaie dreptunghiulara pe care o umgem cu umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor pe toata suprafata si rulam
- taiem ruloul pe jumatate pe lung si il impletim cu taietura in sus, apoi unim capetele si formam astfel o coronita
- in acelasi mod procedam si cu a doua bucata de aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min in functie de cuptor
Pofta buna ...!
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|