Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Postat de xana in Prajituri
11 Iun 2014 | 22027 vizualizari
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Ce sa va spun despre aceasta prajitura, ca e....suuuuper buna!

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr piscoturi
  • 150 gr margarina topita
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • 300 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • 100 gr zahar
  • 80 gr margarina la temperatura camerei
  • Pere:
  • 5 pere
  • scortisoara praf
  • 2 cuisoare
  • 1 lamaie
  • 70 ml Amaretto
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingura Amaretto

Mod de preparare

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa. Se lasa la racit complet.

Pentru crema, inmuiem gelatina in apa, o scurgem, apoi o omogenizam cu frisca, pe care am incalzit-o putin pe foc inainte. Se lasa la racit. Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam amestecul de frisca si gelatina. Omogenizam si adaugam branza mascarpone, mixand pana devine o crema lucioasa.

Pentru blat, tocam piscoturile si le amestecam cu margarina si esenta de migdale. Punem pe fundul formei un cerc din hartie de copt peste care rasturnam 3/4 din compozitia de piscoturi si apasam cu mana sa fie cat mai uniform. 

Adaugam crema, iar peste crema restul din compozitia de piscoturi, dar de aceasta data fara sa apasam, ci doar presuram ca si cand ar fi niste firimituri.

Adaugam si feliutele de para, fara lamaie si cuisoare, pe care le distribuim dupa bunul plac.

Pentru caramel, punem zaharul intr-o cratita si-l lasam sa se caramelizeze avand grija sa nu se arda. Dizolvam cafeaua intr-o lingura de apa si o turnam impreuna cu frisca peste caramel, cu grija, caramelul fiind foarte fierbinte si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam lichiorul si margarina, omogenizam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mascarpone, pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2014, 19:44
Se vede din poza ca e delicioasa
la 11.06.2014, 20:02
Chiar deliciu la asa combinatie!
la 11.06.2014, 20:04
F
la 11.06.2014, 20:18
la 11.06.2014, 20:23
Chiar ca e deliciu!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking