Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Postat de xana in Prajituri
11 Iun 2014 | 22124 vizualizari
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Ce sa va spun despre aceasta prajitura, ca e....suuuuper buna!

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr piscoturi
  • 150 gr margarina topita
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • 300 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • 100 gr zahar
  • 80 gr margarina la temperatura camerei
  • Pere:
  • 5 pere
  • scortisoara praf
  • 2 cuisoare
  • 1 lamaie
  • 70 ml Amaretto
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingura Amaretto

Mod de preparare

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa. Se lasa la racit complet.

Pentru crema, inmuiem gelatina in apa, o scurgem, apoi o omogenizam cu frisca, pe care am incalzit-o putin pe foc inainte. Se lasa la racit. Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam amestecul de frisca si gelatina. Omogenizam si adaugam branza mascarpone, mixand pana devine o crema lucioasa.

Pentru blat, tocam piscoturile si le amestecam cu margarina si esenta de migdale. Punem pe fundul formei un cerc din hartie de copt peste care rasturnam 3/4 din compozitia de piscoturi si apasam cu mana sa fie cat mai uniform. 

Adaugam crema, iar peste crema restul din compozitia de piscoturi, dar de aceasta data fara sa apasam, ci doar presuram ca si cand ar fi niste firimituri.

Adaugam si feliutele de para, fara lamaie si cuisoare, pe care le distribuim dupa bunul plac.

Pentru caramel, punem zaharul intr-o cratita si-l lasam sa se caramelizeze avand grija sa nu se arda. Dizolvam cafeaua intr-o lingura de apa si o turnam impreuna cu frisca peste caramel, cu grija, caramelul fiind foarte fierbinte si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam lichiorul si margarina, omogenizam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mascarpone, pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri, cu mere

Postat de gurita_ta2005

Desert prajitura din albusuri, cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pudra, pana devin o spuma lucioasa si tare. Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, mixand usor la viteza mica. Faina se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2014, 19:44
Se vede din poza ca e delicioasa
la 11.06.2014, 20:02
Chiar deliciu la asa combinatie!
la 11.06.2014, 20:04
F
la 11.06.2014, 20:18
la 11.06.2014, 20:23
Chiar ca e deliciu!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking