Prajitura Deliciu cu nuca si caramel

Postat de Valclaudia in Prajituri
9 Iun 2014 | 22778 vizualizari
Prajitura Deliciu cu nuca si caramel

am vazut bunatatea asta la Timea si n-am rezistat, a trebuit s-o incerc (cu usoare modificari). Chiar delicioasa, multumesc Timi pentru reteta!

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri apa minerala
  • 150 gr. zahar tos
  • 150 ml ulei
  • 150 gr. nuca macinata
  • 150 gr. faina alba
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Crema caramel:
  • 1 cana zahar (pentru caramelizat)
  • 1 cana apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet de unt
  • 300 ml frisca lichida Hulala
  • in plus:
  • cca 150 gr. nuca prajita

Mod de preparare

Cantitatea de zahar se imparte in mod egal in cele doua vase in care am separat albusurile de galbenusuri.

Peste albusuri+zahar am adaugat un praf de sare si am batut albusurile spuma.

Peste galbenusuri+zahar am pus praful de copt si am mixat pana si-au dublat galbenusurile volumul.

Am turnat in fir subtire uleiul mixand in continuu si am obtinut un amestec asemanator maionezei.

Peste acest amestec am pus rand pe rand cele 4 linguri apa minerala, mixand la viteza mica a mixerului.

Peste galbenusuri am adaugat,pe rand cate putina faina si cae o lingura de albusuri batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn, pana am incorporat intreaga cantitate. La final am adaugat nuca macinata.

Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu faina,am turnat amestecul obtinut in tava si am dat blatul la cuptor la temperatura medie pana s-a copt si a trecut testul scobitorii.

L-am scos din cuptor si l-am lasat la racit pana a doua zi.

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara, pana devine auriu.

Adaugam apa cu grija, fierbem pana se topeste zaharul si lasam apoi la racit.

Mixam oul cu zaharul,cu untul (la temperatura camerei) si cu faina. Punem vasul la foc mic, turnam in fir subtire siropul de zahar ars si amestecam in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Lasam la racit.

Amestecam frisca lichida (rece, de la frigider) cu mixerul pana capata constitenta unei creme ferme. Peste aceasta crema adaugam cate o lingura de crema caramel rece, lasand deoparte cateva linguri din crema pentru decorat prajitura.

Taiem blatul in doua, ungem un strat generos de crema (lasam deoparte 3 linguri de crema, de asemenea, tot pentru decor).

Acoperim prajitura cu a doua parte a blatului, ungem cu crema, presaram bucatele de nuca prajita iar la final decoram cu crema caramel.

Dam prajitura pentru 2-3 ore la rece inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Deliciu cu caramel

Postat de merisor67

Desert prajitura Deliciu cu caramel

Caramel : Intr-un vas cu pereti dubli punem cele 200 gr zahar la caramelizat, amestecand cu o paleta sa nu se arda si sa se caramelizeze uniform. Cand zaharul este complet diluat, adaugam 400 ml...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Postat de Ela68

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2014, 15:24
buna
la 09.06.2014, 15:25
la 09.06.2014, 15:30
la 09.06.2014, 15:32
la 09.06.2014, 15:32

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking