Desert prajitura Snickers

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Mar 2014 | 55573 vizualizari
Desert prajitura Snickers

Este pentru prima data cand fac aceasta prajitura si pot spune ca va fi una dintre favoritele casei, asa mult le-a placut celor trei baieti ai mei, ca nici n-au avut rabdare s-o lase la rece suficient. M-am inspirat pentru aceasta reteta de la Ela68, dar a mea nu a iesit asa inalta si frumoasa ca a ei, insa gustul este divin!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 varf lingurita sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 9 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • Glazura alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr unt (65%)
  • 200 gr alune cu miere
  • 1 varf lingurita sare
  • Glazura neagra:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pentru blat, batem albusurile spuma cu putina sare (eu folosesc telul), apoi adaugam treptat zaharul pe care il rasnim sa se topeasca mai rapid, alternand cu zeama de lamaie.

Zeama de lamaie adaugata treptat ajuta la intarirea bezelei, asa am invatat eu de la o vecina, cofetareasa pe vremuri demult apuse.

Adaugam apoi treptat nuca macinata alternand cu faina.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 25x36 cm) punem bezeaua si o nivelam cu lama unui cutit, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 de minute la 180 de grade, dar facem pentru siguranta si testul cu scobitoarea.

Pentru glazura alba, rupem ciocolata in bucatele mici si o punem intr-un vas, picuram si uleiul si topim ciocolata pe baie de aburi ca sa fim mai siguri ca nu se lipeste de peretii vasului.

Intindem ciocolata calda peste blatul putin racit.

Dam tava la rece pentru a se intari ciocolata alba.

Pentru caramel, punem intr-un vas, la foc mic, 8 linguri de zahar si il caramelizam amestecand continuu sa nu se arda.

Adaugam untul si amestecam rapid pentru ca se va intari pe alocuri, dar nu va fi o problema pentru ca pana la urma se va topi, apoi adaugam si galbenusurile amestecate cu putina sare si restul de zahar si lasam vasul pe foc, amestecand continuu, pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Ridicam vasul de pe foc si adaugam alunele, apoi dam vasul la rece, dar nu il lasam prea mult, doar atat cat sa suporte degetul la incercare.

Turnam caramelul peste glazura alba, apoi dam din nou tava la rece pentru a se intari bine caramelul, cam 10 minute la frigider.

Pentru glazura neagra, punem intr-un vas, pe baie de aburi, ciocolata neagra maruntita si amestecata cu uleiul si o lasam pana se topeste, amestecand din cand in cand.

Ridicam vasul de pe baia de aburi si il dam la rece pentru cateva minute, nu prea mult ca sa nu se intareasca, apoi intindem glazura peste caramel.

Dam din nou tava la rece, apoi putem portiona prajitura.

Eu nu am rezistat si am taiat din colturi care au fost tare bune si neracite!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Snickers

Postat de Meea

Desert prajitura Snickers

Blat : mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm...

Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de Oana

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea Amesteca faina cu nuca si praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 20:08
demna de toata admiratia!
la 15.03.2014, 20:09
eu iubesc prajitura aceasta iar a ta arata perfect asa cum e , cum am mai zis
la 15.03.2014, 20:12
Merci, Timea! De azi o iubesc si eu ))
la 15.03.2014, 20:13
Multumesc, Lidia!
la 15.03.2014, 20:14

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking