Felii de caramel cu ciocolata

Postat de miha in Prajituri
29 Aug 2014 | 7226 vizualizari
Felii de caramel cu ciocolata

Pai? Sa aducem ceva bun si pentru Silvia! :))) La multi ani fata draga!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 cana faina
  • 50 g zahar
  • 1/2 cana fulgi de nuca de cocos
  • 75 g unt
  • Pentru crema:
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (397 g)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt

Mod de preparare

Mai intai vom prepara crema, pentru ca necesita un pic de timp.

Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.

Intr-un castron amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si un pic de sare. Turnam untul topit si omogenizam amestecand bine cu o lingura. Vom obtine o compozitie sfaramicioasa.

Punem intr-o tava detasabila (20/20 cm), repartizam uniform pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu lingura pana obtinem un blat compact. Dam la cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute. Scoatem tava si punem deasupra crema caramel

Dam din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute. Se lasa la racit.

Topim ciocolata la foc mic cu smantana pentru frisca si untul. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam, apoi lasam sa se raceasca.

Turnam glazura de ciocolata peste prajitura si portionam dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de caramel cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata

Postat de Oana

Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt. Blat : Se amesteca uleiul, siropul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2014, 14:02
ce dragut
la 29.08.2014, 14:33
Ce bune
la 29.08.2014, 15:16
hmmm....
la 29.08.2014, 15:19
la 29.08.2014, 15:20
Doar 3,s-a luat zgarcenia de la Gaby?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking