Prajitura Bounty

Postat de privatelaura in Prajituri
2 Iun 2014 | 37262 vizualizari
Prajitura Bounty

Pe mine m-a cucerit prajitura asta, si am incercat-o fara regrete. O bunatate! Multu Merisor, si pentru inspiratie si pentru "prezentatie" ! :))))) Muah!

Ingrediente

  • pt blat:
  • 1 pachet unt ( 200 gr)
  • 6 oua
  • 130 gr zahar brut
  • 400 gr faina alba
  • 1 praf sare
  • 3 linguri cacao neagra
  • 6 lg lapte dulce
  • 1 lgta praf de copt
  • pt sirop:
  • 500 ml lapte dulce
  • 3 lg zahar brut
  • pt crema de cocos:
  • 1 l lapte dulce
  • 4 lg gris
  • 150 gr zahar alb
  • 3 lg lichior de cocos
  • 250 gr nuca cocos rasa
  • 1 pachet unt (200 gr)
  • 1 praf sare
  • pt glazura :
  • 200 gr ciocolata 52%
  • 6 lg lapte dulce

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore.

Intr-un castron, punem untul moale, zaharul si un praf de sare si incepem sa mixam usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam cate un ou, mixand pana la incorporare dupa fiecare, pana consumam toate cele 6 oua. Adaugam in timp ce mixam cate o lingura de lapte, pana incorporam toate cele  linguri cu lapte.

In alt castron, cernem faina, adaugam cacaoa si praful de copt si amestecam aceasta compozitie cu un tel para ca sa se omogenizeze. Praful de copt trebuie sa fie distribuit egal.

Adaugam compozitia uscata peste cea umeda, amestecand bine, pana obtinem o compozitie omogena.

Folosim o tava dreptunghiulara, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. Batem usor tava sa se niveleze compozitia si dam la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 - 40 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru mai multa siguranta!

Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Intre timp, punem la fiert intr-un vas, zaharul cu o lingura de lapte. Cand incepe sa se topeasca si sa sfaraie, adaugam restul de lapte, amestecand continuu. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte.

Intr-un vas, punem la fiert laptele cu untul. Amestecam pana se topeste untul, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba. Adaugam zaharul, iar dupa ce s-a inchegat un pic compozitia, adaugam toata nuca de cocos. Amestecam si mai tinem un pic pe foc ca sa se intrepatrunda aroma cocosului, apoi dam deoparte. Adaugam lichiorul de cococ si amestecam.

In aceeasi tava de copt, asezam o hartie de copt, blatul peste care turnam siropul. Intepam din loc in loc blatul cu un bat de frigaruie. Blatul va trage mult sirop si va deveni extrem de bun. Peste blat, turnam crema de cocos, nivelam si dam la frigider.

Punem la topit ciocolata cu laptele, pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia.

Scoatem tava din frigider si turnam deasupra glazura de ciocolata. Dam tava iar la frigider.

Ideal ar fi ca inainte de servire, sa lasam prajitura o zi sa se "aseze" si sa devina extrem de gustoasa!

O portionam rece cu un cutit cu lama bine ascutita!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Bounty

Postat de mirela0911

Prajitura Bounty

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.  In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa...

Citeste continuarea

Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de robert_badica

Desert prajitura "Bounty" de post

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat :...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 02.06.2014, 19:05
Ei, da!
la 02.06.2014, 19:06
Super
la 02.06.2014, 19:06
muah si eu, desi la ce pofta mi-ai facut as zice mai degraba huooo
la 02.06.2014, 19:07
Tu vrei bataie??) O am si eu in plan...supeeeer!
la 02.06.2014, 19:08
Mai devreme o admiram pe blogul tau! Arata divin!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking