Ingrediente
- Blat:
- - 125 g. unt la temperature camerei
- - 100 g. zahar
- - 3 oua
- - 200 g. faina
- - 3 linguri cacao
- - 3 linguri lapte
- - 1 lingurita plina praf de copt
- Sirop:
- -2 linguri zahar
- -100 ml lapte
- Crema de cocos:
- - 300 ml. lapte
- - 2 linguri de gris
- - 100 g. unt
- - 100 g. zahar
- - 150 g. nuca de cocos
- Glazura:
- - 200 g. ciocolata de lapte
- - 8 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Blat
Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (33x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180 grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii ).
Sirop
Caramelizam zaharul, dar fara sa-l ardem si adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul. Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.
Crema
Laptele cu zaharul, grisul si untul il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, atentie sa nu faca gogoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic si mai punem putin pe foc, cam 2 minute. Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Dam prajitura la frigider pana se raceste crema
Glazura
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca, amestecam (eu adaug putina sare, aceasta intensifica aroma ciocolatei) Turnam peste blatul cu crema racit, si intindem .
Lasam la racit si cand glazura este rece se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece )
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|