Ingrediente
Blat:
- 125 g unt
- 80 g zahar
- 3 oua
- 200 g faina
- 2 lg cacao
- 6 lg lapte
- 1 lgt praf de copt
Crema:
- 300 ml lapte
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 3 lg rase de gris
- 100 g nuca de cocos
- esenta de vanilie
Sirop:
Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 4-5 lg lapte
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.
In alt bol se mixeaza bine untul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se adauga si laptele. La final se toarna amestecul de ingrediente uscate si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Siropul: Se caramelizeaza cele 2 lg de zahar apoi se toarna laptele cu grija (atentie sa nu va ardeti) si se lasa la foc mic pana se topeste caramelul. Se lasa sa se raceasca.
Blatul se insiropeaza cu acest sirop.
Crema: Intr-o craticioara se amesteca laptele cu zaharul, untul si grisul. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza bine, se pune esenta de vanilie, se amesteca si asa fierbinte se toarna peste blat. Se niveleaza si se lasa la racit.
Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se ininde peste prajitura.
Prajitura se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|