Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata

Postat de Oana in Torturi
4 Oct 2010 | 31971 vizualizari
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata

Cea mai buna combinatie ever!! Cate doua felii mari de persoana :) De mult visam combinatia asta si am prins la fix momentul s-o incerc, un tort exceptional, cel mai bun, am zis!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 ml sirop de zahar ars
  • 50 ml ulei
  • 110 g zahar fin
  • 3 oua
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 150 g faina
  • Mousse caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri 
  • 1 lingura amidon
  • o lingura cu gelatina granulata
  • Mousse de banane:
  • 3 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingura gelatina granulata
  • 150 ml frisca lichida 
  • 2 banane taiate felii oblice, subtiri
  • Mousse de ciocolata:
  • 2 ciocolate cu lapte Primola
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingura gelatina granulata
  • 150 ml frisca lichida batuta
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • Decor:
  • figurine de zahar ars
  • o banana

Mod de preparare

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.

Blat: Se amesteca uleiul, siropul de zahar ars si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Siropul de zahar l-am facut din doua linguri cu varf de zahar si 150 ml apa. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de caramel.

Mousse caramel:Se topeste zaharul, la foc mic, pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se obtine un sirop omogen. Galbenusurile se amesteca cu amidonul. Siropul fierbinte se toarna peste galbenusuri, apoi se pune compozitia la bain-marie, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se lasa la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa, apoi se incalzeste usor (la microunde, 5 secunde) si se amesteca in crema. Se bate frisca bine si se incorporeaza in crema caramel, amestecand usor. Se toarna crema peste blat si se pune la rece 20 de minute.

Mousse de banane: Se hidrateaza gelatina in putina apa, apoi se incalzeste 5 secunde la microunde pana devine lichida. Bananele se mixeaza cu blenderul vertical, se amesteca cu zeama de lamaie si apoi cu gelatina lichida. Se bate frisca bine si se incorporeaza mixul de banane, iar crema rezultata se toarna in forma de tort, peste moussul caramel. Se aseaza deasupra cele doua banane taiat felii subtiri. Se pune tortul la rece 20 de minute.

Mousse de ciocolata: Se topeste ciocolata cu frisca lichida, se adauga gelatina hidratata si apoi incalzita putin si se amesteca totul cu frisca batuta. Se aseaza crema in forma de tort peste stratul de banane, iar deasupra al doilea blat. Se lasa la rece 20 de minute.

Glazura: se topeste ciocolata cu frisca lichida, se ia de pe foc, se lasa putin la racorit si se toarna peste tort.

Decor: din 5 linguri de zahar ars se formeaza diferite figurine pe o hartie de copt, turnand zaharul ars fierbinte. Se lasa la racit, apoi se aseaza pe tort. Banana taiata felii oblice se aseaza pe tort in momentul servirii, sa nu oxideze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2010, 22:36
caramel si ciocolata! Daa...2 felii vreau! Am zis!!
la 04.10.2010, 22:43
Se putea sa n-ajunga Miha prima la cioco?
la 04.10.2010, 22:45
aici e de mine...mai ales ca vad niste bucati maaaaari pt fiecare
la 04.10.2010, 22:46
Corina, am ajuns dupa miros.
la 04.10.2010, 22:55
hop si eu...no asta damai e si pt mine??

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking