Tort Octavia

Postat de gaby_d in Torturi
12 Ian 2011 | 9716 vizualizari
Tort Octavia

Un tort pentru o fata frumoasa care maine implineste o frumoasa varsta. La multi ani, Octavia! A vrut..coala de ciocolata :)).

Ingrediente

  • blat
  •      o ceasca (150ml )- faina
  •      o ceasca zahar
  •      o lingura unt
  •      doua linguri cacao
  •      o lingurita praf de copt
  •      o lingura miere
  •      4 oua
  • crema 1
  •      200 gr ciocolata alba
  •      100 gr frisca lichida
  •      un plic gelatina
  • crema 2
  •      100 gr ciocolata amaruie
  •      100 gr frisca lichida
  • crema 3
  •      o budinca de caramel
  •      100 gr nuci caramelizate (nuca tocata, introdusa-n 3 lunguri zahar ars, racita si portionata cat e calda, desprinzand nucile intre ele)
  •      500 gr lapte
  •      3 linguri zahar
  •      un plic gelatina
  • crema 4
  •      150 gr ciocolata cu lapte
  •      150 frisca lichida
  • jumatate plic gelatina
  •      in plus 300 gr frisca lichida+ 500 gr smantana+3 linguri zahar - care vor fi mixate pana obtinem frisca consistenta pe care o vom imparti in trei  adaugand in crema 1, 3 si 4
  •  decor
  •     stiksuri de ciocolata alba si bomboane rafaello
  •      150 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare.
Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua iar la sfarsit untul topit si racit si mierea.
Turnam intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm si coacem la foc mic, in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 min (depinde de cuptor, face proba cu scobitoarea)

Crema 1
Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata in frisca lichida.
O lasam la racit, timp in care hidratam gelatina in doua linguri de apa, adaugam 100 ml apa si diluam pe baie de abur.
Cand s-a racit ciocolata, incorporam gelatina racita in fir subtire apoi o treime din frisca mixata.
Incepem asamblarea . Blatul il taiem in doua , asezam primul blat, montam inelul de tort si turnam crema 1.
Dam la frigider pt jumatate de ora.

Crema 2.
Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic , lasam sa se racoreasca si dam la frigider pt cel putin doua ore. Scoatem si mixam. Vom obtine o crema pufoasa .
Intindem aceasta crema peste stratul de ciocolata alba
 Crema 3.
Punem la fiert 450 gr lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si zaharul si le adaugam in laptele de pe foc atunci cand acesta ajunge la punctul de fierbere.
Amestecam mereu pana se ingroasa.
Racim si adaugam nucile caramelizate , apoi gelatina diluata ca la crema 1 si 1/3 din frisca.
Turnam peste stratul de crema de ciocolata.
Asezam blatul 2 si dam din nou la frigider pentru inca o jumatate de ora

Crema 4.

Topim ciocolata cu frisca. Racim, adaugam gelatina diluata, frisca ramasa si turnam totul deasupra blatului 2.
Asezam deasupra bomboanele raffaello si..bagam iar la frigider.

"Coala" de ciocolata o obtinem prin procedeul descris  acest tort .
Ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Octavia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de oanapl

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Se încălzește smântâna pentru frișcă (200g) până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul...

Citeste continuarea

Desert cheesecake Snickers

Postat de mirela0911

Desert cheesecake Snickers

Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2011, 17:58
Primaaaaaaaaaaa!!!!!!! Portie dublaaaaaaaaa!!!!!!! La multi ani,Octavia,sa cresti mare si sa fii sanatoasa si cuminte!!!
la 12.01.2011, 18:01
la 12.01.2011, 18:03
ce-mi plac torturile tale
la 12.01.2011, 18:05
si eu a patra...............portie tripla
la 12.01.2011, 18:07
medi

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking