Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911 in Torturi
6 Noi 2022 | 5169 vizualizari
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Vazusem o Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni pe Pinterest cu blat umed cu afine, lamaie si crema mascarpone si care arata foarte bine. Am inceput prepararea tortului, dar pe masura ce inaintam, tot schimbam cate ceva la reteta de la care pornisem si a iesit acest tort care a fost savurat pe indelete si care a iesit la fel de bine ca si cel dupa care m-am inspirat. Ingredientele principale sunt: zahar, oua, smantana, faina, lapte, afine, zmeura, mascarpone.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni
  • Pt. blat:
  • 200 g zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 3 oua mari
  • 118 ml ulei
  • 1 lgt esenta de lamaie
  • 118 ml smantana
  • 12 lgt coaja rasa de lamaie
  • 350 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 235 ml lapte
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • Pt. crema de mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • Pt.jeleul de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • zahar dupa gust
  • 100 ml apa
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi smantana, esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se mixeaza din nou. Faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste compozitie jumatate din cantitate si jumatate din lapte. Se mixeaza pana se incorporeaza apoi se pun jumatatile de faina si lapte, ramase. Se mixeaza bine. Se adauga afinele si se amesteca usor.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa cca 40-45 de minute pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 3 parti.

Jeleul de capsuni: Se curata capsunile, se taie in bucati mai mici daca sunt mari, se adauga zaharul peste ele si apa si se pun pe foc mic sa fiarba. Dupa ce s-au zdrobit fructele, dar nu in totalitate, se toarna peste amidonul dizolvat in apa. Se amesteca continuu sa nu faca cocoloase si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Crema de mascarpone: Se pune intr-un bol mascarpone si se mixeaza. Se toarna putin cate putin din smantana pentru frisca, mixand continuu. La final se adauga zaharul pudra vanilat si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita, nici foarte moale nici foarte tare. 

Asamblare tort: Pe un platou se asaza un blat. Cu ajutorul unui posh cu duiul rotund umplut cu crema, se traseaza doua randuri circulare iar in mijloc se pune jumatate din jeleul de capsuni. Se niveleaza cu crema si se asaza al doilea blat. Se repeta operatiunea iar la final se asaza ultimul blat.

Se orneaza dupa preferinte cu crema de mascarpone ramasa, se fac motzuri, se asaza fructe apoi se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Tort Dobos

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

Postat de RODIMUR

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

Gutuile se spală bine, se curăță de coajă și se feliază. Într-o tavă pentru copt (sau într-o cratiță specială) se pune untul tăiat felii și se acoperă cu 200 grame de...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti si crema de vanilie

Postat de sufletista

Desert tort de biscuiti si crema de vanilie

 Intr-o cratita punem 450 ml lapte la fiert. Plicul de budinca il amestecam cu zaharul si laptele oprit, cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca, amestecand continuu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2022, 16:41
Delicios!
la 06.11.2022, 18:05
la 06.11.2022, 19:01
Un tort savuros si delicios!
la 07.11.2022, 08:07
la 07.11.2022, 09:35
Delicios!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking